Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 19:54

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

                                                                                                                                                                                                                                                   Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2016

 

 

                                                                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                                 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

 

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, με επιστολή του, όπου πλεονάζει η επικοινωνιακή διαχείριση του ανθρωπισμού και η υποκριτική έγνοια για το συνάνθρωπο, καλεί τους «ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων της χώρας» να συμμετάσχουν σε «πανστρατιά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για το ζήτημα των προσφύγων». Αίφνης, οι κατά την προσφιλή χυδαιολογία της ΟΙΕΛΕ επάρατοι σχολάρχες, που ως κουκουλοφόροι προδότες σε συνεργασία με την τρόικα είχαν επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα και την αντισυνταγματικότητα στα σχολεία τους, καλούνται από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ σε συνεργασία.  Να υποθέσουμε, άραγε, ότι ο μπροστάρης της πανστρατιάς, θα διαχειριστεί την επιδεικνυόμενη ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μαζί με τα σχετικά κονδύλια των Ευρωπαίων «καταπιεστών» του ελληνικού λαού;

Τα ιδιωτικά σχολεία είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιάς, όπως αποδεικνύει η πολύχρονη ανθρωπιστική τους δράση, αλλά και η έγκαιρη ανταπόκρισή τους, μέσω φιλανθρωπικών και υποστηρικτικών ενεργειών, στην ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο και στην ηπειρωτική Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών. 

Έτσι πλείστα ιδιωτικά σχολεία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχουν προχωρήσει σε δράσεις για τα προσφυγόπουλα και έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους, μεταφέροντας τρόφιμα και ρουχισμό τόσο στα επίσημα όσο και στα ανεπίσημα hot spots προσφύγων, ενώ ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών τους έχουν προσφέρει δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία στα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε αυτά.

Συνεπώς επιθετικοί λαϊκισμοί με υποτιμητικά tweets και προτάσεις που διατυπώνονται ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα προς στυγνή πολιτική και συντεχνιακή εκμετάλλευση του ανθρωπιστικού δράματος, σαν αυτή του πρόεδρου της ΟΙΕΛΕ, δεν μας αγγίζουν και ούτε χρήζουν απάντησης. Πώς να συνεργαστεί άλλωστε κανείς με κάποιον που με κάθε ευκαιρία καθυβρίζει και προσβάλλει βάναυσα τα ιδιωτικά σχολεία και τις διοικήσεις τους.  

Άλλωστε, ένα αίτημα ένταξης προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία μπορεί να διατυπωθεί μόνο από την επίσημη Πολιτεία και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Παιδείας, όχι από εξωθεσμικούς παράγοντες, από «σκιώδεις υπουργούς παιδείας!» και σίγουρα όχι από υβριστές και αντιπάλους της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Σε περίπτωση λοιπόν που η επίσημη Πολιτεία, παρά την τεράστια οικονομική υποστήριξη που λαμβάνει από την ΕΕ για το σκοπό αυτό, δηλώνει αδυναμία να ανταπεξέλθει οργανωτικά και επικοινωνιακά στην εθνική ανάγκη ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, ας καλέσει ο Υπουργός Παιδείας δημόσια και ευθαρσώς τα ιδιωτικά σχολεία να συμβάλουν. Να είναι βέβαιος ο κ. Υπουργός ότι τα ιδιωτικά σχολεία, είτε τα θεωρεί πειρατικά είτε όχι, θα έλθουν αρωγοί της Πολιτείας με βάση τις δυνατότητες που έχει το καθένα. 

Τα ιδιωτικά σχολεία πάντα σε κρίσιμες περιόδους στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τους εθνικούς στόχους, και αν τους ζητηθεί, το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Θα σταθούν δίπλα στην Πολιτεία, παρά την αδικαιολόγητα εχθρική μεταχείριση που υφίστανται από τους σημερινούς εκπροσώπους της.

  

                                                                                                                                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 18:48