Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2002 19:09

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 21ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

 

  ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Ο  <<Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων>>  στην Έκτακτη Γενική Συνέλευσή του στις 21/9/2002  αποφάσισε να εκφράσει ομοφώνως με αγανάκτηση αλλά και βαθύτατο συναίσθημα πικρίας και αδικίας την πλήρη αντίθεση των  μελών του, για τις παράνομες και αδικαιολόγητες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας να διορίσει, με τρόπο επιλεκτικό και υστερόβουλο, δασκάλους που ήδη εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

Κι αυτό, για να καλυφθούν οι όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες του λεγόμενου ολοήμερου σχολείου.

Ο διορισμός αυτός γίνεται με Σύμβαση Ιδιωτικού δικαίου και όχι, όπως έπρεπε να γίνει, από τον μακρύ κατάλογο των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Σχολείων δικαιολογημένα καταλογίζουν υστερόβουλη διάθεση στις ενέργειες του Υπουργείου, οι οποίες αποβλέπουν στην υπονόμευση και τη διάλυση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

'Ισως, ο κ. Υπουργός να μη γνωρίζει ή να μη θέλει να γνωρίζει ότι το σύνολο των Ιδιωτικών Σχολείων λειτουργούν με πληρότητα προγραμμάτων και εκπαιδευτικού προσωπικού από την πρώτη  κιόλας ημέρα της ενάρξεως του σχολικού έτους.  Κι αν η πράξη διορισμού, με προσωπική πρόσκληση και πίεση για άμεση ανάληψη υπηρεσίας ατόμων που ήδη εργάζονται και όχι αποκλειστικά και μόνον ανέργων εκπαιδευτικών, η πράξη αυτή δεν είναι υπονομευτική για τη λειτουργία των Ιδιωτικών Σχολείων πως αλλιώς μπορεί να αποκληθεί ;

Μήπως κοντά σε όλα αυτά ο κ Υπουργός εκπαιδευτικός και ο ίδιος έπρεπε να σεβασθεί την θεμελιώδη παιδαγωγική αρχή ότι δεν στερούμε από το παιδί-μαθητή μέσα σε μία ώρα τον φυσικό του διδάσκαλο;  Τι θα απαντήσει στο ερώτημα των παιδιών  γιατί έγινε αυτό;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39