Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 19:09

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Ι.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ.ΚΙΜΩΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Ι.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ.ΚΙΜΩΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 3,8% ΣΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Έγινε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του Υφυπουργού Εμπορίου κ. Κίμωνα Κουλούρη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

 

Στη συνάντηση παρέστησαν, από πλευράς Συνδέσμου, ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ζαχόπουλος, ο ταμίας κ. Παναγιώτης Μάνεσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Ζηρίδη και Γιώργος Λιναρδάτος καθώς επίσης και ιδιοκτήτες Εκπαιδευτικών Οργανισμών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ποσοστό αύξησης διδάκτρων 3,8% στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

 

Οι προσφερόμενες από τα ιδιωτικά σχολεία επιπλέον του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος ώρες καθώς και οι επιπλέον δραστηριότητες και νέες υπηρεσίες, δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση.

Πάντως τονίσθηκε από πλευράς Συνδέσμου ότι πάγια θέση του Συνδέσμου είναι η κατάργηση του ελέγχου των τιμών στα ιδιωτικά σχολεία, δοθέντος ότι η εκπαίδευση δεν είναι είδος εν ανεπαρκεία και στην ιδιωτική εκπαίδευση λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός ώστε να μην είναι ανάγκη να προστατεύεται με αγορανομικές διατάξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:35