Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 13:37

Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα – Έναρξη εγγραφών

Θέμα: Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα – Έναρξη εγγραφών

Αξιότιμε Διευθυντή / αξιότιμη Διευθύντρια, 

Με την παρούσα επιστολή, έχω τη χαρά να σας ενημερώσω για την Οικονομική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή πάνω από 1.100 μαθητών και μαθητριών λυκείου από όλη τη χώρα και κάθε μορφή σχολείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, εσπερινά, πρότυπα και πειραματικά, δημόσια και ιδιωτικά, μουσικά, καλλιτεχνικά κλπ). Το λύκειό σας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέσω του υπεύθυνου καθηγητή ακολουθώντας τις οδηγίες που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. 

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ-Μάρκος Δραγούμης με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αριθμός πρωτοκόλλου: 23/11/2021 Φ15/151769/Δ2) σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι. 

Στόχος της Οικονομικής Ολυμπιάδας είναι η προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού στους νέους και τις νέες στη χώρα μας, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλύτερη προετοιμασία τους στη διαχείριση προσωπικών οικονομικών ζητημάτων, την κατανόηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, τη θωράκιση απέναντι στον λαϊκισμό, και την προετοιμασία τους για αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά στις δημόσιες υποθέσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, καθώς και στον απολογισμό της περσινής χρονιάς.

Ο διαγωνισμός έχει τέσσερις φάσεις: 

Σχολικός γύρος: Διεξάγεται διαδικτυακά στα σχολεία από τον υπεύθυνο καθηγητή με τη στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας και διεξάγεται. 

Περιφερειακός γύρος: Διεξάγεται σε περιφερειακό επίπεδο είτε με τη φυσική παρουσία των διαγωνιζομένων, είτε διαδικτυακά με το ίδιο σύστημα που διεξάγεται ο σχολικός γύρος.

Τελικός: Διεξάγεται στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων.

Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι στον περσινό τελικό, που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα μέλος την ελληνικής ομάδας μπήκε στην τελική δεκάδα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας.

 

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση. 

 

Με εκτίμηση, 

Νίκος Ρώμπαπας

Υπεύθυνος Οικονομικής Ολυμπιάδας

Διεύθυνση: Στέγη Μάρκου Δραγούμη, Μαιζώνος 38, 10438, Αθήνα

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. +302105238373 Κιν. +306973494347

www.oikonomikiolympiada.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 13:50