Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 16:45

«Κράτος και συνδικαλισμός απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς» ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗ - ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

«Κράτος και συνδικαλισμός απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς»

 

Με τίτλο «Κράτος και συνδικαλισμός απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς» δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή του Σαββάτου, 19-3-2016 άρθρο του  κ. Ιωάννη Ληξουριώτη, ομότιμου καθηγητή εργατικού δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του ο κ. Ληξουριώτης αναδεικνύει τη χρησιμότητα της αξιολόγησης ως εργαλείου για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου και, μεταξύ άλλων, τονίζει:

 

«Σε αντίθεση με όσα αντιλαμβάνεται ο κ. Φίλης, το Σύνταγμα δεν απαγορεύει την ιδιωτική εκπαίδευση. Απλώς, αναθέτει την εποπτεία της στο κράτος, όπως άλλωστε το κράτος έχει τη γενικότερη εποπτεία σε μία σειρά άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι επιτρέπονται αυθαίρετες παρεμβάσεις στη δυνατότητα των φορέων αυτών να επιδιώκουν μέσω της αξιολόγησης του προσωπικού τους να βελτιώνουν τις παρεχόμενες  προς το κοινό υπηρεσίες τους.»

 

Για να διαβάσετε το άρθρο, πατήστε εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 17:11