Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 12:12

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΕΣΗ Κύριο

Η απώλειας ενός ανθρώπου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την επιμονή των αγώνων του και το μέγεθος της προσφοράς του. Γι’ αυτό  νιώθουμε όλοι ένα μεγάλο κενό μέσα μας, γιατί ο Παναγιώτης Μάνεσης στη διάρκεια της ζωής του και με επιμονή αγωνίστηκε και προσέφερε πολλά.  

Ο Παναγιώτης  υπήρξε από τα αρχαιότερα και πλέον ενεργά μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων. Αγαπούσε βαθιά το σχολείο του, λειτουργούσε όμως πάντα με υποστηρικτική διάθεση απέναντι στους συναδέλφους του σχολάρχες, αντιμετωπίζοντάς τους όχι ως ανταγωνιστές αλλά ως συναγωνιστές στη μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην πατρίδα μας.

Πίστεψε με πάθος στην ιδιωτική εκπαίδευση και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που αυτή διαχρονικά παίζει στην προσπάθεια αναβάθμισης και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η διάθεση του για προσφορά στην προσπάθεια αυτή, τον οδήγησε να λάβει ενεργό μέρος στην οργάνωση και διοίκηση του συνδέσμου μας και οι συνάδελφοί μας τον τίμησαν εκλέγοντάς τον επί 3 σχεδόν δεκαετίες ως μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου κι ακόμη του εμπιστεύτηκαν καίριες θέσεις όπως αυτή του Αντιπροέδρου και του Ταμία του συνδέσμου μας.  

Αγάπησε με όλη του τη δύναμη την εκπαίδευση. Ήταν εκπαιδευτικός ως το μεδούλι του, ίδρυσε σε δύσκολες τότε συνθήκες το σχολείο του και το κατέστησε ένα σχολείο πρότυπο, με οικογενειακή ατμόσφαιρα και προσωπική φροντίδα για κάθε μαθητή του, δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και τέως υπουργός παιδείας, εμπιστεύτηκε το σχολείο του για να φοιτήσει το παιδί του. 

Δεν ήταν μόνο ιδιαίτερα ικανός, διέθετε παράλληλα απέραντη καλοσύνη, στήριζε όποιον είχε ανάγκη και του ζητούσε την βοήθειά του. Ήταν μαχητικός στην υποστήριξη των πιστεύω του, ήταν ταυτόχρονα έντιμος και πάνω απ’ όλα δίκαιος, γι’ αυτό άλλωστε τα μέλη του συνδέσμου μας του εμπιστεύτηκαν και την ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτητική θέση του Προέδρου του Πειθαρχικού μας Συμβουλίου.   

Φίλε Παναγιώτη, Αγαπητέ συνάδελφε και συναγωνιστή, έφυγες έχοντας ζήσει μια ζωή δημιουργική κι έχοντας κερδίσει την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Θα μας λείψεις πολύ. 

Καλό ταξίδι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 12:32
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΕΣΗΣ