Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 13:10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Τα ιδιωτικά σχολεία κατά το δεύτερο Lock-Down Κύριο

 

 Καθώς η παγκόσμια μάχη εναντίον της Πανδημίας συνεχίζεται, η χώρα μας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται εκ νέου σε καθεστώς lock-down. Όμως αυτό το δεύτερο lock-down, έχει μια σημαντική διαφορά από το πρώτο: τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, παραμένουν ανοικτά. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική επιτυχία όλης της σχολικής κοινότητας, η οποία όλο αυτόν τον καιρό απέδειξε ότι η σχολαστική τήρηση των μέτρων, η συγκινητική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών για καθολική χρήση μάσκας και η επιστημονική διαπίστωση ότι τα μικρά παιδιά δεν αποτελούν παράγοντες διασποράς του ιού, δίνει τη δυνατότητα το σχολείο να είναι το τελευταίο κάστρο της κανονικότητας και της ελπίδας.

 Παρόλα αυτά, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι και αυτή τη φορά σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αλλά και εδώ υπάρχουν διαφορές: τα σχολεία, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της πρώτης φοράς, μπορούν να υποστηρίξουν τις αποφάσεις του Υπουργείου για κανονικό πρόγραμμα και υποχρεωτική παρακολούθηση. Φυσικά, για ακόμα μια φορά, τα ιδιωτικά σχολεία θα είναι πρωτοπόρα στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης αναπτύσσοντας νέες καλές πρακτικές για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίες  θα αποτελέσουν παρακαταθήκη και για την μετά την Πανδημία εποχή.

 Όπως και τον Μάρτιο, για τα ιδιωτικά σχολεία είναι ξεκάθαρο ότι υπηρεσίες που δεν παρέχονται (όπως μεταφορά, σίτιση και αθλητικές απογευματινές δραστηριότητες), είτε θα αναπληρωθούν, είτε, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς,  θα αποχρεωθούν. Φυσικά, όπως και την προηγούμενη φορά, τα σχολεία συνεχίζουν και έχουν το εκπαιδευτικό τους δυναμικό σε πλήρη σύνθεση και την εκπαιδευτική λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη, οπότε οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες παρέχονται κανονικά και ισοδύναμα, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

 Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολεία, για άλλη μια φορά, θα δώσουμε με αισιοδοξία τη μάχη για να διατηρήσουμε την σχολική ζωή όσο γίνεται πιο θωρακισμένη και τη μαθησιακή διαδικασία όχι απλά ενεργή, αλλά και συνεχώς καλύτερη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 13:37