Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 14:59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : "Τα Ιδιωτικά Σχολεία τιμούν ουσιαστικά την Επέτειο του Πολυτεχνείου"

                                  

Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Τα Ιδιωτικά Σχολεία τιμούν ουσιαστικά την Επέτειο του Πολυτεχνείου"

 

 

 Σε σχέση με την λίστα που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ με «παρανομούντα σχολεία» που δήθεν «παραβιάζουν την Επέτειο του Πολυτεχνείου», ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων δηλώνει, ότι τα ιδιωτικά σχολεία:

• τιμούν τις επετείους στην πραγματική, στην ιστορική και όχι στην φαντασιακή τους βάση. Δεν τις χρησιμοποιούν ως όχημα απλά για να χαθεί μάθημα, δεν υποτάσσονται στον ιδεολογικό καταναγκασμό και την ομοιομορφία του κεντρικού σχεδιασμού.

• δεν παραβιάζουν ούτε τη λογική ούτε την εμπιστοσύνη που οφείλουν στις οικογένειες των μαθητών τους : δεν ψάχνουν αφορμές να χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος.

• ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ που προβλέπουν εορτασμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας της 16ης Νοεμβρίου.

• διαμορφώνουν ελεύθερους,  σκεπτόμενους,  μη στρατευμένους μαθητές.

• έχουν καταθέσει δείγμα γραφής όταν στη διάρκεια της Χούντας προσλάμβαναν καθηγητές που διώκονταν από το καθεστώς.

• έχουν καταθέσει δείγμα γραφής κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου, όταν εκείνες τις κρίσιμες  μέρες του Νοέμβρη του 1973 δήλωσαν ως «παρόντες» μαθητές και καθηγητές που είχαν πάει να συμπαρασταθούν  στους  έγκλειστους φοιτητές προκειμένου  αυτοί να μην διωχθούν από την Ασφάλεια (ναι, πράγματι, κύριοι της ΟΙΕΛΕ, εκείνη την ημέρα κρύψαμε απουσίες).

Σήμερα, το 2018, η ΟΙΕΛΕ που κάνει μαθήματα Δημοκρατίας, διακινεί «λίστες αντιφρονούντων». Αλήθεια, ποιοί  διακινούσαν  τέτοιες  λίστες τη μαύρη επταετία 1967-1974 ;

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΣ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 15:28