Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 15:36

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Υπάρχει “Undo” στην πολιτική;

Αθήνα 25 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υπάρχει “Undo” στην πολιτική;

Πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία σε Νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Αντιλαμβανόμαστε ότι το επίπεδο της κοινοβουλευτικής σοβαρότητας έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ότι η νομοθετική δράση έχει γίνει απλή διαδικασία αυτοσυντήρησης και αναπαραγωγής αρρωστημένων πελατειακών σχέσεων. Οι βουλευτές που κατέθεσαν την τροπολογία θυμίζουν τους μαθητές που περιμένουν ο δάσκαλος να γυρίσει την πλάτη για να κάνουν σκανταλιά. Και μπορεί μεν για τους μαθητές να είναι χαριτωμένο, αλλά για εκπροσώπους κυρίαρχου έθνους, που με φανατισμό υπερασπίζονται συντεχνιακές λογικές, είναι θλιβερό.

Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά, τα ιδιωτικά σχολεία δηλώνουν ότι οι τροπολογίες στον Νόμο 4415 και οι τροπολογίες στις τροπολογίες στον Νόμο 4415 δεν τα αφορούν. Η τροπολογία που προτείνεται δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία, αφού απλώς ρητά και ξεκάθαρα απαγορεύει την αξιολόγηση και την αντικατάσταση ακατάλληλων εκπαιδευτικών. Η διαφορά με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι το κάνει πιο ξεκάθαρα και απροκάλυπτα.

Ο νόμος 4415/2016, που αφαιρεί από τα σχολεία τη δυνατότητα να αξιολογούν και να επιλέγουν το προσωπικό τους, όπως κι αν μετονομαστεί, παραμένει εκτρωματικός, καθώς καταπατά στοιχειώδεις αρχές του πολιτεύματός μας και, βέβαια, την επαγγελματική ελευθερία των ιδιωτικών σχολείων. Δεν τροποποιείται. Καταργείται.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 10:03