Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 12:05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : "Προς τι η θλίψη του Υπουργείου Παιδείας;"

 

 Αθήνα 13 Μαΐου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Προς τι η θλίψη του Υπουργείου Παιδείας;

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας που με την από 12-05-2017 ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όσα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων από καιρό καταγγέλλει:

Το Υπουργείο θεωρεί αποκλειστική αποστολή του «τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

Το μεν πρώτο έχει αποδείξει περίτρανα ότι αδυνατεί να το αγγίξει καν, αλλιώς θα το είχε κάνει και για τα κρατικά σχολεία. Το δε δεύτερο σεβαστό, αλλά «ξέχασε» να αναφέρει το πιο σημαντικό: τα δικαιώματα των μαθητών, την εκπαίδευση των οποίων υποτίθεται ότι υπηρετεί το σχολείο. Και ακριβώς εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Υπουργείου και Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων. Εσείς εξυπηρετείτε τα συντεχνιακά συμφέροντα μερικών συνδικαλιστών, εμείς την παιδεία των δεκάδων χιλιάδων μαθητών μας.

Αλήθεια, ποιοι διευθυντές θα συντάξουν έκθεση για την ανεπάρκεια του Υπουργείου Παιδείας και ποια επιτροπή θα το αξιολογήσει άραγε; Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα: αρκεί να κερδίζουμε εύσημα αριστεροσύνης. Προς τι η θλίψη, λοιπόν;

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:48