Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 08:58

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : «Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας»

Αθήνα  , 11 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας»

 “Χθες, 10-5-2017, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΙΣ είχε συνάντηση μαζί του. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ιδιωτική εκπαίδευση και κάποιες αλλαγές που θέλει το Υπουργείο να προωθήσει, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο νόμο Φίλη (Ν. 4415/2016).

Τα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν τον κ. Γαβρόγλου για την πρωτοβουλία του να ενημερώσει τον ΣΙΣ για τα θέματα αυτά. Επίσης, του ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους μικρές μεταβολές στον Νόμο 4415/2016 δεν αλλάζουν τη στρεβλή φύση του και τα καταστροφικά επακόλουθα που θα έχει για τα ιδιωτικά σχολεία, αν διαιωνιστεί η εφαρμογή του.

Συνεπώς, η κατάργηση του νόμου Φίλη και η επιστροφή αφενός στη νομιμότητα του κοινού εργατικού δικαίου, όπως ισχύει και προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων, και αφετέρου στη συνταγματικά κατοχυρωμένη επαγγελματική ελευθερία των ιδιωτικών σχολείων παραμένουν ως πάγιο και αμετάθετο αίτημα του Συνδέσμου μας. Κυρίως, όμως, επειδή θα ενισχύσουν τον πλουραλισμό και το δημοκρατικό δικαίωμα των γονέων στην ελεύθερη επιλογή εκπαίδευσης για τα παιδιά τους, που συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με τον Θεμελιώδη Χάρτη των Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 12:05