Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 11:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : "Συναίνεση στον παραλογισμό δεν μπορεί να υπάρξει..."

Αθήνα, Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

"Συναίνεση στον παραλογισμό δεν μπορεί να υπάρξει..."

Ο Υπουργός Παιδείας προσπάθησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο, αλλά και μετά την ψήφιση του άρθρου-έκτρωμα που πλήττει ευθέως τα ιδιωτικά σχολεία να πείσει ότι πέτυχε μια κάποια συναίνεση, προσπάθεια που ήταν τουλάχιστον κωμική, αφού αναγκάστηκε να προσμετρήσει ακόμα και τα περιφρονητικά "παρών" ως λευκή επιταγή στα χέρια του. 

Στην πραγματικότητα, ο Υπουργός δεν τόλμησε να φέρει τη ρύθμιση σε ονομαστική ψηφοφορία, επειδή γνώριζε ότι ο παραλογισμός δεν θα γινόταν δεκτός ούτε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, που στηρίζει την κυβέρνηση, εξέδωσε Δελτίο Τύπου (http://bit.ly/2cxW0pf ) στο οποίο με θάρρος αναφέρει:

«"(...) Δηλώνω την απόλυτη αντίθεση μου στη σχετική διάταξη που πλήττει ευθέως την ιδιωτική πρωτοβουλία στην εκπαίδευση. (...) Η αήθης προσπάθεια διάλυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, υποστηριζόμενη και από Εφιάλτες, δεν θα βρει ευήκοα ώτα στην κοινωνία. Η προστατευτικότητα, η πολυσχιδής εκπαίδευση, η μεθοδικότητα, η στοχοθεσία και η κατάκτηση του επιδιωκόμενου πιστοποιείται από τις άπειρες επιτυχίες των μαθητών των σχολείων αυτών, οι οποίοι αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές τους. (...)"

Χαιρετίζουμε την γενναία ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Κατσίκη και διαβεβαιώνουμε ότι τα σχολεία, οι γονείς, οι μαθητές και οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί υπολογίζουν στη βοήθεια ανθρώπων που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν κρύβονται πίσω από την ευκολία της "κομματικής γραμμής". Είναι προφανές ότι το καταστροφικό για την ιδιωτική εκπαίδευση άρθρο 28 είναι ήδη απονομιμοποιημένο στη συνείδηση τόσο του κόσμου, όσο και των βουλευτών. Μετρημένες οι μέρες του παραλογισμού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 10:24