Όταν πριν λίγες μόνο μέρες, η ΟΙΕΛΕ απαξίωνε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, με δελτία τύπου στα οποία τους κατηγορούσε συλλήβδην πως δήθεν θα υπονόμευαν με υπερβαθμολόγηση την αντικειμενικότητα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αναρωτιέται κανείς γιατί διαμαρτύρεται τώρα που το ΥΠΔΒΜΘ τους αποκλείει από την βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί όμως δεν ευθύνονται για την αχαρακτήριστη στάση της ΟΙΕΛΕ. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει χρόνια ολόκληρα με την ισότιμη συμμετοχή τους ως επιτηρητές και βαθμολογητές στις πανελλαδικές εξετάσεις την ικανότητα και την ακεραιότητά τους.
Ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων λοιπόν απαιτεί από την Πολιτεία την ισότιμη συμμετοχή τους και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.