Σάββατο, 10 Μαΐου 2003 19:09

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 10ης ΜΑΙΟΥ 2003

 

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη

Προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου

Προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Νίκο Γκεσούλη

Προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Α. Τσουροπλή

Προς τους Προέδρους των εν Ελλάδι Πολιτικών Κομμάτων

Προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

 

                          ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

                              ΙΔΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ         

  

Κατά την φετινή σχολική χρονιά έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης διδασκάλων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  Το πρόβλημα οφείλεται στους αθρόους διορισμούς από το Υπουργείο Παιδείας μονίμων εκπαιδευτικών καθώς και αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Για το επόμενο σχολικό έτος το Υπουργείο Παιδείας προαναγγέλει διορισμούς 5000 εκπαιδευτικών, ενώ θα αποφοιτήσουν φέτος από τις ακαδημίες περίπου 950.

Έτσι το πρόβλημα θα ενταθεί το επόμενο σχολικό έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλος σάλος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ειδικότερα στα μικρά σχολεία.

 

Για να λυθεί το θέμα αυτό, όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 31 του ν.682/77 (εξαιρετικές περιπτώσεις διορισμού συγγενούς ειδικότητας εκπαιδευτικών) και για να μην αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα πολλών  ιδιωτικών σχολείων  και της επαρχίας που θα κλείσουν, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κατέθεσαν δύο τροπολογίες που δίδουν λύση στο θέμα. Οι τροπολογίες έχουν διάρκεια 2 - 3 ετών.

 

                                 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ  ΕΝΤΟΝΑ

για την απόρριψη από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας των τροπολογιών στην Επιτροπή της Βουλής, όπου χωρίς να δώσει λύση στο θέμα απλώς δήλωσε ότι δεν τις κάνει δεκτές.

 

                                             Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε 

την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα Κόμματα και όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν στην ολομέλεια της Βουλής και να κάνουν δεκτή την τροπολογία, στο νομοσχέδιο για την Εθνική Βιβλιοθήκη, η οποία ενώ δεν βλάπτει κανέναν θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει, για να μην έχουμε τον Σεπτέμβριο πολλές απώλειες θέσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι μόνον δασκάλων αλλά και οδηγών, συνοδών, καθαριστριών, επιστατών, καθηγητών, γραμματέων, λογιστών  κλπ.

 

Κάνουμε έκκληση στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να στηρίξουν τις δύο τροπολογίες (ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και να βοηθήσουν ώστε να μην χάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι την δουλειά τους.

 

                           Η  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Ε.Ι.Ε

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 20:39